Pas provimit të algjebrës

Autor: Sokol Jakova

96 faqe

ISBN 99927-59-72-0

Gjallëria dhe larmia e ngjarjeve dhe e personazheve të shumta, që hyjnë e dalin nga njëri tregim në tjetrin, e bëjnë këtë vëllim me të vërtetë interesant dhe të këndshëm.

I përshtatshëm për nxënësit e shkollës 9-vjeçare.

 

Sokol Jakova i përket një familjeje intelektuale shqiptare të shquar që merrej me artin dhe letërsinë. Babai i tij është shkrimtari dhe dramaturgu i njohur, Kolë Jakova. Sokoli u arsimua në Tiranë. Pas përfundimit të shkollës së mesme, ndoqi studimet në Universitetin e Tiranës, në fakultetin e Historisë dhe të Filologjisë, në degën e gjuhës dhe letërsisë shqipe. U diplomua në vitin 1970.

Veprimtaria letrare e këtij autori është e gjerë dhe e shumanshme. Është marrë me veprimtari letrare, publicistikë, artikuj studimorë, kritikë deri edhe me pjesë teatrale për të vegjlit. Ka shkruar në të gjitha llojet e prozës. Disa nga romanet e tij janë: Rruga e vështirë, Dëshmitarë në tragjedi, Ndodhitë e çuditshme të Mirash Guximtarit; novelat: E fshehta e një të panjohuri, Mbresa nga një kohë e largët, Fajtori përballë bishës, Në gjurmë të një krimi, Gjaku i drenushës, Zemërimi i piktorit të vogël etj.; përmbledhjet me tregime Gora, Detyrë e vështirë, Shokë të pandarë, Shprishja e një zemre të njomë, Pas provimit të algjebrës, Zogu i Blertës etj.

Shkruani nje pershtypje

Emri

Pershtypja Juaj

Vini Re: HTML nuk eshte perkthyer!

Vleresimi Shume mire Mire

Vendos kodin ne kutine e meposhtme

Komente nga Facebook ()

Botuesit tanë

 • Shtepia Botuese BotArt Shtepia Botuese BotArt
 • Shtepia Botuese Dudaj Shtepia Botuese Dudaj
 • UET PRESS UET PRESS
 • Argeta Argeta
 • Ambasada Franceze Ambasada Franceze
 • Botimet Ideart Botimet Ideart
 • SHTEPIA BOTUESE 55 SHTEPIA BOTUESE 55
 • Botime Kuteli Botime Kuteli
 • Bota-Shqiptare Bota-Shqiptare
 • BOTIMET FISHTA BOTIMET FISHTA
 • Onufri Onufri
 • SHTEPIA BOTUESE DITURIA SHTEPIA BOTUESE DITURIA
 • Shtepia Botuese MediaPrint Shtepia Botuese MediaPrint
 • Botime Pegi Botime Pegi
 • Extra Extra
 • Neraida Neraida
 • BOTIMET MORAVA BOTIMET MORAVA
 • Papirus Papirus

Rreth Nesh

"Ishte kaq mirë të mbante prane vetes një çaj të nxehtë, ndersa lexonte e lexonte, e heshtur në dhomën e vet. Librat i hapnin botë të reja dhe e lejonin të takonte njerëz të jashtëzakonshëm që kishin jetuar një jetë plot me aventura. Ajo udhëtonte në avullore me Joseph Conradin. Shkonte në Afrikë me Ernest Hemingwayn dhe në Indi me Kiplingun. I binte rrotull botës, ndërsa qendronte ulur në dhomën e saj në një fshat të vogël anglez. "
(Roal Dahl)

“Libraritë janë farmacitë e kulturës dhe të kujtesës. Por jane edhe një shërbim për gëzimin dhe kënaqësine e cdokujt"
(Francis Cataluccio)

Prandaj lind ky portal, i cili beson se intelekti shqiptar ka një të ardhme falë qytetarisë, profesionalizmit, dhe karakterit të cilat gjithashtu do t’i ndihmojnë shqiptarët të zenë vendin që u takon në botë. Portali synon t’u ofrojë qytetarëve shqipfolës, kudo ata ndodhen, një rang të gjerë librash duke përfshire këtu Artin, Shkencën, Politikën, Manuale Profesionale, Historinë, Letërsinë, Aktualitetin dhe çdo libër të vlefshëm për bibliotekën tuaj personale. Më tepër >>

Latest tweets